dijous, 22 de maig del 2008

Escrit de la comissió


Un grup de persones relacionades amb el teatre i les arts escèniques de Viladecavalls, hem constituït una comissió anomenada “Bastim el teatre!”, per desenrocar i fer pressió per, una vegada per totes, començar a posar fil a l’agulla i reiniciar les obres de l’edifici del teatre, ubicat al carrer Antoni Soler i Hospital.
Fa més de quatre anys que la construcció està aturada i, per tant, demanen que:
• El Casal i l’Ajuntament, els responsables de solucionar el problema, es reuneixin per desencallar la situació.
• Com a comissió, reunir-nos amb les parts implicades perquè ens expliquin en quin procés està el teatre.
Un cop estiguem informats, la comissió decidirà quines accions pren. Ha de quedar clar que som un grup reivindicatiu apolític i, per tant, lluitarem per assolir el teatre que es mereix Viladecavalls.

La comissió està formada per actors i actrius de les diferents companyies de teatre del poble de Viladecavalls (Grup Galop’s, Fatalitats, Cia. Purpurina, Galop-ets, Cia. Deteatru) i per professors dels diferents àmbits educatius (CEIP Rosella, IES Viladecavalls i Institut del Teatre de Terrassa).
Volum d’actuacions realitzades a Viladecavalls:
• Escola Rosella 10 anys, 10 obres (a cada representació hi actuen uns 100 actors i actrius).
• I.E.S. Viladecavalls, aquests any 4 representacions (han hagut de representar les obres fora de Viladecavalls per falta de teatre). En els deu últims anys han representat una trentena d’obres. A més, aquest curs l’institut ha demanat el batxillerat d’arts escèniques.
• Grup de teatre Galop-ets 8 anys representant obres. El darrer espectacle representat a diferents indrets de Catalunya (Teatre Alegria i Centre Cultural de Terrassa, Sala Maria Plans de l’Institut de Teatre de Terrassa, Mostra de Teatre de St. Boi, Sala Muntaner de BCN...)
• Fatalitats cada any representant una obra que representen a diferents indrets de Catalunya (Vacarisses, Vilanova del Vallès, Fonollosa, al centre cívic de la Farinera de Barcelona...).
• Cia. Deteatru va ser seleccionada dins la Mostra de teatre de Barcelona.
• I moltes representacions infantils, fetes per la companyia Cia. Purpurina i Kindindi.

Cal esmentar que altres grups que actualment no estan actius han representat obres. També hi ha membres de la comissió que actuen fora del municipi. La majoria de grups citats estant treballant en nous espectacles.
La majoria d’obres i grups no serien una realitat sinó haguéssim tingut l’espai teatral del Casal, donat que l’Ajuntament no ha fet una aposta ferma a nivell d’equipaments en l’àmbit teatral i artístic.
Comissió “Bastim el Teatre!”

Viladecavalls, 9 de maig del 2008

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Es una vergonya que encara avui no hi hagi un teatre en condicions a Viladecavalls. Ja no valen excuses...als amants del teatre no ens importa si l'auditori está construït en terreny públic o privat, l'Ajuntament, independenment de que hi hagi una entitat privada amb un teatre e´n eterna construcció, ha de tenir instalacions propies. Que no ens vinguin amb romanços...Volem un teatre ja!

Anònim ha dit...

SOM-HI!
EL NOSTRE POBLE ESTÀ FARCIT DE TEATRE, PERÒ NO TENIM UN LLOC EN CONDICIONS PER MOSTRA'L.

Carles Rodríguez ha dit...

Ànims i compteu amb el meu suport pel que faci falta.

Salutt!!

Anònim ha dit...

Viladecavalls és teatrera i ja desde fa molts anys, la febre pel teatre sembla que no para de créixer en el nostre poble però es necessita el nou teatre per seguir endevant!!

Anònim ha dit...

Es una pena tenir un espai escènic en desús, on Viladecavalls pot col•laborar a la carrera de futures promeses del mon del espectacle, no nomes fa falta un espai escènic en condicions si no amb un equip de maquinaria escènica en condicions i flexible com també un equip de àudio, il•luminació de qualitat i actualment molt important el vídeo.
Si esta ben muntat no nomes es pot fer servir com a teatre per representacions de companyies de teatre locals i de teatre itinerant, animació infantil, actes públics, auditori, cant coral, etc.
Si s’inverteix una miqueta de temps i diners es pot promoure una bona sala per múltiples usos on tots nosaltres i els nostres i sortiríem guanyant.
Un teatre es cultura i molta de la joventut d’avui en dia els fa falta.

Encantat de donar suport tècnic

ATT. UN TECNIC DEL MON DEL ESPECTACLE.

Unknown ha dit...

La salut d'un poble es mesura pel nivell de activitats públiques que si poden trobar i per l'us que se'n fa d'elles. En el cas del teatre l'us n'està garantit, degut als nombrosos grups existents i l'entusiasme que s'hi respira.
Què esperem doncs per posar fil a l'agulla?
Ara no és hora de plantejaments personals sinó de treballar en bé del poble.
Som-hi!!!

Anònim ha dit...

Deixem-nos de personalismes, d’interessos polítics, d’afany de protagonisme i, d’una vegada per totes, acabem el teatre.
S’haurien de demanar responsabilitats a les persones que han travat el procés de construcció

Anònim ha dit...

A poblets amb un 10% dels habitants de
viladecavalls des de fa anys disposen d'unes instal.lacions esportives i culturals que donen mil voltes a les nostres. Això és una vergonya

Anònim ha dit...

No entenc que es pugui quedar un projecte a mitjes mentre d'altres tiren endavant, parlant la gent s'enten i si no ha estat així sols hem queda pensar que al nostre poble les coses no es fan gens be.
A mi m'agrada molt el teatre i de fet estic amb una companyia de teatre de Terrassa, però us haig de dir que a Vila m'han decepcionat tant els politics com els vilatans, quan han vingut companyies de teatre o representacions locals l'èxit no està mai garantit aquest poble no dona suport al teatre d'aficionat.

Teniu el meu soport total per fer accions i demanar una sortida per aquest teatre tant esperat.
Albert llobet.

FisioSol ha dit...

Des de la distància, vull recolçar la vostra proposta i la vostra queixa. A veure quan puc venir a veure teatre al vostre nou espai! Ànims viladecavallers!

miriam ha dit...

jo tinc 16 anys i m'encanta el teatre, es una vergonya el casal que tenim, esta fatal.
Un cop començada la obra del teatre nou la tindrien d'haver seguit, no es pot fer una cosa si no tens els diners per fer-la però almenys que no es comenci, perque tota aquella ilusió que et donen tota l'esperança... te la treuen quan pasen coses així
ANIMS!


Miriam

Nàdia ha dit...

com la Miriam també tinc 16 anys i m´encanta el teatre.
Crec que per una vegada s´hauria de deixar l´orgull.., a una banda i preocupar-se una mica més pel que necessita Viladecavalls des de ja fa anys, que es un teatre!!! Així que fem força i endevant, que es molt vergonyos que amb tots els teatrerus que hi ha a Viladecavalls no tinguem un teatre...
Endavant que podem!!!