divendres, 4 de juliol del 2008

TEATRE... EN CAMÍ?


El mes passat va néixer a Viladecavalls la comissió Bastim el Teatre, formada per diferents representants dels grups de teatre locals i d’altres entitats culturals, amb la finalitat de desenrocar l’actual situació en vers el futur auditori de Viladecavalls.

En aquest curt temps de vida, la comissió s’ha reunit dues vegades amb la regidora i la tècnica de cultura, les senyores Regina Parellada i Núria Torres; i un cop amb el tresorer del Casal Familiar, entitat propietària de l’espai on es podria ubicar el futur auditori. Per contra, després de diversos intents de reunir-nos amb l’alcalde, el senyor Sebastià Homs, no ha estat possible.

Després d’aquestes trobades, l’Ajuntament ha informat que s’ha trobat el conveni firmat amb el Casal en els inicis de les negociacions i que sembla que estaven desapareguts fins ara. Davant d’això, l’Ajuntament ha encarregat uns estudis jurídics a la Diputació i uns altres arquitectònics per tal de valorar si és viable aprofitar les instal·lacions del Casal o per contra hi ha cap altre emplaçament que reunís unes millors condicions econòmiques i estructurals.

Segons el representant del Casal, senyor Josep Cruz, ells estan disposats a qualsevol tipus de negociacions ja que, segons ell, no hi ha possibilitat que no hi hagi acord entre ambdues entitats.

Per un cantó, sabem per l’Ajuntament que a finals d’aquest any o inicis del vinent hi ha la previsió que surtin noves subvencions per a la construcció de nous teatres per part de la Generalitat i que les dues entitats (Casal i Ajuntament) estan disposades a arribar a un acord. Per un altre, però, la situació continua enrocada. Per això, la Comissió “Bastim el Teatre” ha decidit dur a terme una sèrie d’actuacions amb la finalitat de conscienciar el poble de la necessitat d’aquest espai i agilitzar les negociacions. La primera actuació programada és una recollida de signatures que s’iniciarà el proper cap de setmana, coincidint amb la Festa Major i finalitzarà l’onze de setembre.

Comissió Bastim el Teatre.